وضعيت جوانان زیر 18 سال محكوم به اعدام

  گزارشی از وضعيت جوانان زیر 18 سال محكوم به اعدام    
 
كانون حمايت از خانواده هاي جان با ختگان و بازداشتي ها : جمعي ازنوجوانان زير 18 سال محكوم به اعدام در زندان گوهردشت كرج بسر مي برند. بسياري از آنها حكم شان صادر شده و زير حكم بحساب مي آيند. بعضي از اين زندانيان شناسنامه شان باطل شده و هويت حقيقي و حقوقي ندارند.

اسامي اين نوجوانان گمنام به شرح زير است:

1ـسيد محسن ميري ( حكم اعدام وي صادر شده و شناسنامه اش را باطل كرده اند)

2ـ رضا پاداشي (زير حكم است)

3ـ حامد پورحيدر ( زيرحكم است و به بند 2 منتقل شده است)

4ـ حسين رنجبر زاده ( زيرحكم است)

5ـ كاظم خسروي (زير حكم است)

6ـ احسان اژدهاكي ( زيرحكم است)

7ـ عليرضا جوهري ( زيرحكم است)

8ـ دانيال حسن پور (زير حكم است)


9ـ صفر انگوكي (زير حكم است)

10ـ محمد عقيلي (زير حكم است)

11ـ صابر شربتي (زير حكم است)

12ـ محسن طاهر نژاد (زير حكم است)

كليه زندانيان فوق هنگام ارتكاب جرم زير 18 سال داشته اند. و بعضأ تا 3 سال حبس كشيد ه اند.

عفو بين الملل در گزارشي مربوط به اعدام نوجوانان زير سن قانوني در ايران در تيرماه 86 خبر داد كه از سال1990 بيش از 24نوجوان ايراني اعدام شده و در حال حاضر، دست كم، 71 نوجوان ديگر كه به‌سن قانوني نرسيده اند در انتظار اعدام به‌سر مي برند.

گزارش سازمان عفو بين الملل نوشته بود، نوجوانان بزهكار زير 18سال، معمولاً پس از يك روند قانوني صريح و با تصميم گيريهاي عجولانه به‌دار آويخته مي شوند.

اين گزارش مي افزايد، از 24نوجوان اعدام شده در ايران، دست كم، 11نفر آنان به‌هنگام مرگ زير 18سال بوده اند.

واشنگتن پست ، يكي از روزنامه هاي معتبر آمريكا كه خلاصه گزارش سازمان عفو بين الملل را منتشر كرده بود نوشت ، در حاليكه اين گزارش 41 صفحه يي نام و جزئيات هر يك از مجرمين اعدام شده را منتشر كرده است، اما به‌نظر مي رسد تعداد واقعي نوجوانان اعدام شده، در ايران بيش از تعداد اعلام شده باشد. چون بسياري از نوجوانان كه حكم اعدام در مورد آنان اجرا شده است، گزارش نمي شود.

طبق گزارش عفو بين الملل ، گرچه مقامهاي رسمي و دولتي ايران، اعدام افراد زير سن قانوني را تكذيب كرده اند، اما اليس آوْرْباخ، كارشناس حقوقي ويژه اين سازمان در مورد مسائل حقوق بشري ايران مي گويد، وي در سال 1386 توانسته است، دو نمونه از اعدام نوجوانان زير 18سال را ثبت و ضبط كند.

واشنگتن پست به‌نقل از اين گزارش همچنين نوشته است، بر‌اساس قوانين ايران، افراد مجرم به‌زنا، تجاوز به‌عنف، زنا با محارم، 4بار محكوميت به‌روسپي گري، سه بار محكوميت به‌استفاده از نوشيدني هاي الكلي و سه بار محكوميت به‌همجنس بازي، بالقوه در معرض مجازات اعدام قرار مي گيرند.

سازمان عفو بين الملل همچنين مي گويد، برخي از نوجوانان كه در صف اعدام به‌سر مي برند، اعضاي گروههاي اقليت از‌جمله ايراني-عرب تبار، پناهندگان افغان، و دختران جواني كه مورد سوء استفاده جنسي قرار گرفته اند مي باشند.

در سال 87 گروههاي حقوق بشري ايران و وكلا كميپيني را عليه اعدام متهمين نوجوان تشكيل دادند و تلاش كردند تا جان حدود120 نوجوان متهم را كه در زندانهاي رژيم ايران در انتظار مرگ هستند, نجات دهند.

بدنبال اعتراض و فشار جوامع بين المللي و عفوبين الملل در مهرماه سال 87 حسين ذبحي معاون دادستان كل در مصاحبه با ايرنا اعلام كرد به همه دادگاههاي جمهوري اسلامي دستور داده شده كه اعدام زير 18 سال را متوقف كنند.

برغم اين عقب نشيني رژيم درسال 87 تا كنون همجنان زندانيان زير 18 سال در خطر اعدام قرار دارند. و هيج تضميني براي مصونيت آنان از اجراي حكم اعدام وجود نداشته است.

اعتراض به اعدام نوجوانان در ايران تا به آنجا رسيد كه مهدي كروبي نيز در ارديبهشت 88

با انتشار اطلاعيه اي زبان به اعتراض گشود و خواستار لغو مجازات اعدام كودكان در قوانين ايران شد

وي به مقامات باند غالب گوشزد كرد كه به عنوان رئيس‌مجلس شوراي اسلامي ايران در دو دوره كه با ضوابط قانون‌گذاري آشنا هستم و مي‌دانم كه جمهوري اسلامي ايران ميثاق بين‌المللي مدني و سياسي و ميثاق بين‌المللي فرهنگي و اجتماعي و پس از آن كنوانسيون بين‌المللي حقوق كودك را امضا كرده است و طبق قواعد حقوق بين‌الملل و اصل شرعي وجوب وفاي به عهد، بايد از حيثيت امضاي خود دفاع كند، معتقدم محاكم جمهوري اسلامي ايران نبايد كودكان مرتكب جرائم سنگين را به مجازات اعدام برساند.

طبق گزارشات , جوانان زير 18 سال در زندانهاي رژيم آخوندي نيز تحت شكنجه روحي و جسمي قرار دارند.

در شهريور ماه 88 تلويزيون سي ان ان از شكنجه و تجاوز به يك نوجوان تظاهرات كننده در تهران خبر داد . اين تلويزيون در گزارش مفصلي گفت :

دروري دايك، از عفو بين الملل در باره اين پسر نوجوان ، گفت:

داستان غم انگيز اين نوجوان 15 ساله, از اواسط ژوئيه آغاز شد. او به همراه چند نوجوان ديگر در جريان قيام اخير, در يكي از شهرستانهاي ايران دستگير شدند. او را به يك پايگاه بسيجيها منتقل كردند. همه آنها را چشم بند زدند، لخت كردند، با كابل شلاق زدند و آخرسر در يك كانتينر بزرگ آهني محبوس نمودند.

او گفت كه زندانبانان بر روي او ادرار كردند و به او تجاوز نمودند, و او را تمام شب به يك ميله آهني بستند و بارها چندين نفر در همين وضعيت به او تجاوز كردند. او را سه روز در انفرادي نگهداشتند.

او را سپس به دادگاه انقلاب بردند و محكوم نمودند. خانواده او, سرانجام توانست به قيد ضمانت آزادش كند، ولي به آنها اخطار كردند كه نبايد حتي يك كلام, در مورد آنچه بر او گذشته به كسي بگويند.

داستان اين نوجوان, توجه جهاني را نسبت به عمق يك فاجعه عظيم كه در ايران در حال اتفاق است، برانگيخته است.

نماينده عفو بين الملل مي گويد, رضا از تجاوزات جنسي خشونت بار و فجايع شديد, از داخل زندان عليه زندانيان خبر داده است. اين مورد يكي از فجيعترين مواردي بوده كه ما با آن مواجه شده ايم. ولي متأسفانه اين تنها مورد نيست. همانطوري كه مي دانيد، اين گونه رفتارها و سرگذشتها, به تازگي از ايران بدست ما رسيده است. مردم هرچه بيشتر شجاعت اين را پيدا ميكنند تا درمورد اين رفتارها لب به سخن بگشايند. رضا يك پسر شجاع بود. وقتي او را به دادستاني اعزام كردند، همانجا گفت , بمن تجاوز شده، اين چه رفتاري است كه با ما مي شود؟ همين حرف او باعث بدرفتاريهاي بيشتر با او شد.

در بهمن ماه 88 نيز رسانه ها خبر از يورش گسترده گارد زندان گوهردشت به بند جوانان دادند

نيمه شب پنجشنبه 29 بهمن ماه ساعت 1230 دژخيمان زندان به بند جوانان يورش بردند و كليه زندانيان را به محل هواخوري برده و تا ساعت 0115 آنها را زير ضربات باتوم و چاقو قرار مي دهند. آنها را يكسره درهواي سرد دوانده و با باطوم مي زدند.

اين موارد تنها بخش كوچكي از واقعيت هايي است كه بر زندانيان جوان زير 18 سال در زندانهاي قرون وسطايي رژيم ايران روزانه بوقوع مي پيوندد.



منابع استفاده شده:

تلويزيون صداي آمريكا 6/4/1386

87.6.28آسوشيتد پرس

87.7.26 ايرنا

سايت انتخاب(رژيم) 8/2/1388

تلويزيون سي ان ان 88.6.2

گزارش ارسالی ، كانون حمايت از خانواده های جانباختگان و بازداشتی ها
 

تماس info.sedayezendani@gmail.com